Kinderen

Kinderen 2018-06-04T19:55:39+00:00
Loading...

Wat doe ik als kindercoach?

In het coachen van kinderen en jongeren zorg ik ervoor dat het kind kind kan zijn.

Ik zorg voor een rustige sfeer waar het kind contact kan maken met zijn interne wereld.

Via creatief spel kijk ik waar je kind vastloopt. Tekenen, verbonden ademen, wandelcoaching,opstellingen d.m.v. rake vragen zijn onderdeel van deze coaching.

Ik voel zelf in welke vorm van coaching jouw kind aanspreekt.

Mijn missie is om kinderen en jongeren te leren kijken naar mogelijkheden en hun de verantwoordelijkheid leren ontdekken van hun eigen gedrag.

Door stil te staan bij hun kwaliteiten leren ze deze gebruiken als kracht en kunnen ze deze inzetten als ze in contact komen met hun valkuilen.

Zo staan ze krachtig in het leven en ontdekken ze wie ze zelf zijn.

Voor wie?

Voor kinderen en tieners die zich niet goed voelen in hun vel, faalangst hebben, laag zelfbeeld, hooggevoeligheid, A.D.H.D…

Loading...

Wandelcoaching

Wandelcoaching en creatieve coaching is een uniek concept voor kinderen met veel resultaat.

Tijdens een coaching met kinderen leer ik hen creatief omgaan met situaties die moeilijker zijn. Ik leer hen kijken naar mogelijkheden naar datgene wat al in hen aanwezig is. Ik laat hen contact maken met hun kracht want iedereen heeft dat in zich. Door hun kracht te zien kan ik hun zelfbeeld laten groeien.

Tijdens een opstelling met kinderen werk ik met vloerankers of poppetjes. Ik help hen op deze manier hun verhaal te vertellen. Zo geven ze een beeld van hun interne wereld. Ik reik oefeningen aan zodat ze leren omgaan met emoties en emoties een plaats kunnen geven. Dit alles via een creatief concept en aan de hand van rake vragen.

De kracht van het creatief spel en de kracht van de natuur zorgt dat de kinderen betrokken zijn en dat ze via spel en wandelingen steviger leren staan in het leven.

Ik werk met een kort trajcet van enkele werksessies. Nadien gaat je kind zelf aan de slag en krijgt hij/ zij de kans om het aangeleerde toe te passen. Er is na enkele weken een opvolging zodat er geëvalueerd kan worden en bijgestuurd indien nodig.

De ademsessies

De ademsessies zijn geschikt voor kinderen en jongeren die handvaten willen om hun eigen emoties, problemen en belevingen een plek te geven zonder erover te hoeven praten. Ademen is voor kinderen een zeer toegankelijk instrument dat overal ingezet kan worden in het dagelijks leven, thuis en op school.

Wat verwacht ik van de ouders ?

Indien ik je kind begeleid is het goed om als ouder mee te gaan in het traject. Op deze manier kan ik veel sneller resultaat boeken. Uit liefde nemen kinderen veel emoties over van ouders. Dat maken we zichtbaar tijdens een opstelling. Vanuit dit inzicht ga ik ook met jou als ouder aan de slag. Als jij als ouder een opstelling doet geef je meer ademruimte aan je kind. Je blik verruimt.

Aankomende coachings